Vestlusõhtu “Norskamisest priiks!? Uneaegsete hingamishäirete ennetamine, ravi ja abivahendid” 28.09

Neljapäeval 28.09
kell 17:30-19:00
Tervisemuuseumi õppeklassis

Piletid eelmüügist. Kohti on piiratud arv. Vestlusõhtu piletiga pääsed nädala lõpuni (N 28.09 – P 01.10) ka näitustele “Avameelselt Sinu kehast ja “Uneversum”.

Parim asi algava päeva alustamiseks on hästi magatud öö. Umbes 10-50% inimestest alustavad päeva väsinuna. Uneaegsed hingamishäired avalduvad öise norskamise või hingamispausidena. Uni muutub katkendlikuks ja väheneb vere hapnikusisaldus, mis viib kroonilise hapnikupuuduseni, mille käes vaevleb rakutasandil kogu organism. Lõõgastava puhkuse asemel saame väsitava öö, raske hommiku ja unevaegusest tuleneva meeleolulanguse, vähenenud mälu ja keskendumisvõime. Aegamisi võivad välja areneda mitmed tervisehädad.

Vestlusõhtul räägivad uneapnoe raviseadmete eksperdid uneaegsetest hingamishäiretest, viisidest neid ennetada ja ravida. Tutvustatakse erinevaid abivahendeid. Osalejad saavad neid seadmeid katsetada, endale külge panna ja nende toimimist kogeda. Uneaegsete hingamishäirete diagnostika nõuab reeglina täpsustavaid uneuuringuid.

Vestlusõhtu toimub Eesti Tervisemuuseumi uneteemalise näituse „Uneversum“ publikuprogrammi raames muuseumi õppeklassis, kuhu mahub kuni 25 inimest.

Publikuprogrammi piletiga saad ka nädala lõpuni (N 28.09 kuni P 01.10) omal käel külastada Tervisemuuseumi näituseid “Avameelselt Sinu kehast” ja “Uneversum”. Muuseumikaart ei anna õigust vestlusõhtul osaleda.

Tervisemuuseumi uue näituse “Uneversum. Näitus unest ja magamisest” eesmärk on väärtustada und kui füüsilise, vaimse ning emotsionaalse stressi leevendajat ja võimekuse taastajat. Piilume magamistuppa ning vaatame, kuidas inimesed magavad ja mis toimub une ajal meie kehas. Jagame häid soovitusi ja praktilisi näpunäiteid parimaks öiseks puhkuseks kõigile, kes soovivad oma unetervise eest hoolitseda.

Tere tulemast Tervisemuuseumisse!