Sünaps #97 – Anu Kannike: Kohv läbi aegade

Hooaja viimases saates räägime kohvist ja kodumaise kohvikultuuri kujunemisest.

Millal kohv Eesti aladele jõudis? Kuidas seda on valmistatud, kuidas serveeritud ja mis puhul joodud? Milliseid uskumusi on omistatud kohvi tervisemõjudele? Kohvikultuuri lugu avab etnoloog ja Eesti Rahva Muuseumi vanemteadur Anu Kannike.

Uuri juurde:

  • Raamat „101 Eesti toitu ja toiduainet“. Ester Bardone, Anu Kannike, Inna Põltsam-Jürjo, Ulrike Plath. (Varrak, 2016).
  • Raamat „Moodsa elu õppetunnid“. Anu Kannike, Madle Uibo. (Argo, 2022).
  • Raamat „Eesti eluolu 100 aastat“. Lauri Vahtre, Anu Kannike. (Post Factum, 2018).
  • Raamat „Viin, vein ja vesi. Joogikultuur Eestis kesk- ja varauusajal“. Inna Põltsam-Jürjo. (Argo, 2020).
  • Raamat „Väike Eesti kohviraamat“. Mart Vabar. (Aabitsakukk, 2018).
Mustvalge foto, kus Kiir pakub elutoas laua taga istuvale Tootsile tassi kohviga. Tagaplaanil seinal on raamitud foto Kiire papast. Kiir Tootsile kohvi pakkumas mängufilmis "Sügis", PAL _ 1652:83 F 332:59, Palamuse O.Lutsu Kihelkonnakoolimuuseum, http://www.muis.ee/museaalview/4688599.