Podcasti Sünaps avalik salvestus Arvamusfestivalil 10. augustil kl 14.00 Paide vallimäel

Arvamusfestivalil on sel aastal esimest korda podcastide ala! Tule osalema Tervisemuuseumi taskuhäälingu Sünaps avalikul salvestusel laupäeval, 10. augustil kell 14.00.

Sessioonil “Ebaravi virvatuled: küüniline mäng tervisega” arutleme tervisealase valeinfo leviku ja ebaravi mõjude üle. Millistel motiividel väärinformatsiooni levitatakse ja millist mõju see patsientidele ja meditsiinisüsteemile põhjustab? Kuidas ebaravi ära tunda ja kes vastutab selle tagajärgede eest? Kuidas hoida usaldust arstide ja tõenduspõhise meditsiini vastu?

Arutelus osalevad:

  • Marje Oona, perearst ja peremeditsiini kaasprofessor (Tartu Ülikool);
  • Marko Uibu, sotsiaalse innovatsiooni kaasprofessor (Tartu Ülikool);
  • Ragnar Vaiknemets, peadirektori asetäitja (Terviseamet).

Arutelu veab ja suunab Tervisemuuseumi õpetaja Kent Joosep.

Sündmus Facebookis

Arvamusfestival 2024 toimub sel aastal Paides 9.-10. augustil Programmis on palju põnevaid ja sisukaid arutelusid oma ala ekspertidega väga erinevatel olulistel teemadel. Muuseumiinimesi võite lisaks Tervisemuuseumi taskuhäälingu avalikule salvestusele kohata ka:

Reedel, 9. augustil kl 16.00-17.00 loova ja liikuva tuleviku alal. Sessioonil “Andeks, kas teil on veel ruumi?” arutlevad kultuuripärandi tekkimise, kuuluvuse, mõtestamise, kogumise, säilitamise ja pärandisuutlikkuse teemal Karen Jagodin (Eesti Muuseumiühing ja eesti Muuseumide Liit), Valdur Mikita (kirjanik, semiootik, kultuuripärandi mõtestaja), Kerttu Männiste (Eesti Muuseumiühing), Kaie Jeeser (Eesti Muuseumiühingu Koguhoidjate ühendus) ja Peeter Mauer (Muinsuskaitseamet). Arutelu korraldab Tartu Linnaajaloo Muuseumid ja veab Risto Lehiste.

Reedel, 9. augustil kl 16.00-17.30 riigikaitse alal. Sessioonil “Mis seob surnud punaarmeelast ja kaitsetahet?” arutlevad punamonumentide ja riigikaitse teemadel Hellar Lill (ajaloolane, Eesti Sõjamuuseumi direktor), Toomas Hiio (ajaloolane, Eesti Sõjamuuseumi ja Eesti mälu instituudi teadusjuht), dr. Linda Kaljundi (Eesti Kunstiakadeemia ja Tallinna Ülikooli koostööprojekti “Monumendi uued raamid” juht, EKA professor), dr. Maria Smorževskihh-Smirnova (kulturoloog, Narva muuseumi juht).

Arvamusfestivali 2024 kogu programmi leiad siit kavast.

Kohtumiseni Paide vallimäel!