Tere, kool! Uus õppeaasta Tervisemuuseumis.

Tervisemuuseumi tegus meeskond on uueks kooliaastaks valmis! Meie õpitegevuste keskmes on jätkuvalt tervislik eluviis lõimituna teadmistega inimkeha toimimisest. Nügime noori teadlikumate valikute suunas.

Pakume nii vana kulda, uuenduskuuri läbinud klassikuid kui ka vastsündinud uusi muuseumitunde. Populaarsemad tunniteemad on endiselt seotud tervisliku toitumise, une ja magamise, esmaabi andmise, murdeea muutuste ning seksuaalsusega. 2023/2024 õppeaastal külastas Tervisemuuseumis tunde kokku ligi 17 000 suuremat ja väiksemat õppijat. Meile jõudnud õpetajad hindavad haridustegevusi kõrgelt – tundide soovitusindeks on kogu aasta jooksul püsinud 10-palli skaalal tasemel 9.5.

Tervisemuuseumi muuseumitunnid on üles ehitanud kogemusliku- ja aktiivõppe põhimõttel, kaasates õpilasi kogu tunni jooksul. Kasutame maksimaalselt ära muuseumi põnevat ja sisukat õpikeskkonda, viime kokku teooria ja praktika. Tunnid vastavad riiklikule õppekavale ja muuseumitundidesse saab tulla ka Kultuuriranitsa toetusega.

Oleme tänulikud kõikidele õpetajatele, kes on Tervisemuuseumi programmides osalenud. Ootame teid meie juurde tagasi ka alanud õppeaastal. Peame väga oluliseks toetada formaalhariduse andmist. Soovime oma muuseumitundide ja -tuuridega pakkuda õpilastele uusi teadmisi ja meeldejäävat elamust.

Avasta koos Tervisemuuseumiga inimeseks olemise võlu!

Grete Rohi ja Liis Raadla
Tervisemuuseumi haridustiimist

Infotund õpetajatele 19.09 kl 15-16 veebis.

Tutvustame Tervisemuuseumi uue õppeaasta haridustegevusi infotunnis 19. septembril kl 15-16. Infotund toimub veebis ja on osalejatele tasuta. Veebilingi infotunniga liitumiseks saadame registreerumisel märgitud e-postiaadressile.

Uurime ja arutame koos ekspertiga noorte riskikäitumist. Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist Agne Kivisaar räägib teemal “Tulemuslikud tegevused koolipõhises ennetuses” ning Rocca al Mare kooli õpetaja Cattre Hein jagab oma kogemust teemal “Riskikäitumise ennetamine koolis – praktiku vaade”.

NB! Infotundi ja arutelu me ei salvesta. Kasutatud materjalid – slaidid, viited – saadame osalenutele hiljem registreerumisel märgitud e-postiaadressile.

REGISTREERU INFOTUNDI

Uued ja uuendatud muuseumitunnid

Tulles vastu õpetajate ootustele on meie tundide valikusse alates 1. detsembrist lisandumas tunnid veipimisest, noorte riskikäitumisest ning uimastiennetusest.

  • “Mis värk selle veipimisega on?!” (2. kooliaste)
  • Muuseumitund riskikäitumisest ja uimastiennetusest (3. kooliaste)

Samuti pakume alates sellest sügisest LAK-tunde “Söö terviseks” 1. ja 2. kooliastmele. Muuseumitund on üles ehitatud lõimitud aine- ja keeleõppe põhimõtteid ja metoodikaid kasutades.

Uueks algavaks hooajaks oleme värskendanud mitmeid meie populaarseid tunde sh “Söö terviseks”, “Minu muutuv mina” ja “Minu ärkav seksuaalsus”.

VAATA MUUSEUMITUNDE

Peagi lõppev Uneversum ja unetunnid

Tervisemuuseumi näitus unest ja magamisest “Uneversum” on avatud veel viimaseid kuid. Kutsume teid kindlasti kasutama võimalust kuni 15. novembrini broneerida klassile tundi une olulisusest.

Muuseumitunnid “Unimüts”, “Lõokesed ja öökullid” ja “Restart!” keskenduvad eakohases võtmes laste ja noorte unetervisele ning pakuvad võimalusi, kuidas oma unega sõber olla ja selle kvaliteeti parandada.

Aasta jooksul kindlalt sissetöötatud unetundides avastavad õpilased magamise nüansse läbi mängu, ühiste arutelude ja loovate rühmatööde. Näiteks 3. kooliastme tunnis “Restart!” otsime probleemülesannete ja stsenaariumite toel vastust küsimustele, miks noored piisavalt ei maga, millised on peamised une kahjustajad, mida need võivad kaasa tuua ja arutletakse ühiselt võimalike lahenduste üle.

BRONEERI UNETUND

Muuseumitundide broneerimine

Võrreldes eelmise hooajaga pisikese iluravi läbinud haridusprogrammi leiad Tervisemuuseumi kodulehelt. Iga tunni juurest on võimalik liikuda eeltäidetud vormile tundi broneerima.

Samuti tegime kasutajasõbralikumaks tundide-tuuride broneerimisvormi. Kogu sisu on nüüd koondatud ühele lehele. Kontrollime soovitud aja ja muuseumitunni saadavust ning vastame teile broneerimissoovis märgitud e-postiaadressile. Kinnitage pakutud broneering hiljemalt 3 päeva jooksul vastates muuseumi poolt saadetud kinnituskirjale.

MUUSEUMITUNNID
BRONEERI KÜLASTUS