Lõuna-Eesti karjäärikeskuses avati Tervisemuuseumi mininäitus „Puudega, lihtsalt“

Tallinna Puuetega Inimeste Koja, Eesti Tervisemuuseumi ja Eesti Töötukassa koostöös loodi mininäitus „Puudega, lihtsalt“, mille eksponeerimine on jõudnud 2024. aasta alguses avatud Lõuna-Eesti karjäärikeskusesse.

Näitus heidab pilgu puuetega inimeste igapäevaelule aastakümnete eest ja tänapäeval. Näeme, kas ja kuidas on mõjutanud puue hakkamasaamist ja suhet ümbritsevaga.
Hakkamasaamiseks on oluline puudega inimese enda tahe, aga ümbritsevat keskkonda saavad erivajadustele kohandada enamasti siiski puudeta inimesed. See eeldab soovi aidata, aga ka teadmisi, kuidas aidata nii, et ei sünniks kasu asemel kahju.

Loetavale informatiivsele materjalile ja kogemuslugudele lisaks saab mininäitusel kuulata pimeda juhtkoera rollist inimeste abistamisel, katsuda ja ära tunda münte, kui neid ei näe, vaadata lähemalt erinevast ajastust proteese ning proovida  abivahendiga kirjutada.


Näituse üks eesmärke on süvendada empaatiat puuetega inimeste suhtes, aidata märgata nende vajadusi. Teisalt innustab näitus loodetavasti nii puudega inimesi kui nende lähedasi veelgi aktiivsemalt liituma asjakohaste esindusorganisatsioonidega. Liikmed, jagades ja selgitades oma kogemusi ja vajadusi, aitavad neil organisatsioonidel parimal viisil puuetega inimeste huve kaitsta.

Iga inimene on väärtus ja kiires elutempos märgakem inimesi enda ümber ning muutkem elukeskkond kõigi jaoks nii tänaval, kodus kui ka töökohas ligipääsetavamaks.

 

Täpsem info mobiilsete mininäituste kohta https://tervisemuuseum.ee/naitused/mininaitused/