Tervisemuuseum on vaimset tervist kõrgelt väärtustav organisatsioon

Oktoober on vaimse tervise kuu. Vaimse tervise edendaja Peaasi annab kord aastas välja vaimset tervist väärtustava organisatsiooni märgiseid. See on ellu kutsutud tunnustamaks organisatsioone, kes juba väärtustavad oma töötajate vaimset heaolu ning teevad teadlikke samme selleks, et inimeste tervis oleks tööl hoitud. Samuti aitab märgis organisatsioonidel oma töökeskkonda auditeerida ja mõtestada just vaimse tervise heaolu seisukohalt.

Vaimse tervise päeval toimus Tartus konverents “Vaja on tegutseda! Aga kuidas?”, kus arutleti, mis on tööandja ja organisatsiooni roll vaimset tervist toetava töökeskkonna loomisel ning jagati mõtteid, ideid ja kogemusi, kuidas seda on võimalik teha.

Konverentsil anti üle ka vaimset tervist väärtustava organisatsiooni märgised. Eesti Tervisemuuseumile omistati selles kategoorias KULDTASE.

Oleme oma organisatsioonis teadvustanud vaimse tervise toetamise olulisust ja võtnud südameasjaks liikuda eesmärgipäraselt edasi töötajate heaolu kasvatamise suunas. Terved ja õnnelikud töötajad loovad organisatsioonile suuremat väärtust ning annavad seda edasi ka klientidele ja partneritele. Saavutatud märgis annab motivatsiooni ja energiat töökeskkonda veelgi paremaks muuta.

Sel aastal märgise saanud organisatsioonid ja ettevõtted