Sünaps #84 - Arvamusfestival 2024: Ebaravi virvatuled

Sünapsi avalikul salvestusel Arvamusfestivalil 10. augustil Paides kohtusid perearst ja arstiteadlane Marje Oona, sotsiaalteadlane Marko Uibu ning Terviseameti peadirektori asetäitja Ragnar Vaiknemets. Ühiselt arutlesime ebaravi olemuse, mõju ja leviku üle ning vastasime publiku küsimustele. Mille põhjal hinnata tervisealase nõuande või toimingu tõenduspõhisust? Kuidas mõjutavad ravi kulgu platseebo ja notseebo efektid? Kes on libameditsiini ja väärinfo suhtes eriti mõjutatavad ning kuidas toetada inimest, kes jõudnud tervist kahjustava inforuumi jäneseurgu? Mida saame teha, et teaduspõhisest meditsiinisüsteemist kaugenenud inimene ei kapselduks ega jääks ilma vajaliku abita?

Sünapsit saad kuulata ka:

Sünaps on Eesti Tervisemuuseumi taskuhääling, mis vahendab ja ühendab lugusid inimkehast, meditsiiniajaloost ja popkultuurist. Sünapsile tasub kõrv peale panna, sest analoogsete lühilugudega kostitame teid edaspidigi. Seni olge terved ja kohtumiseni Eesti Tervisemuuseumis!

Sünapsi kõik episoodid

Sünaps on eetris juba aastast 2021 ja saadete hulk ligineb sajale. Oleme väga tänulikud kuulajatele, kes annavad tehtule tagasisidet ning esitavad oma ideid ja ettepanekuid edasiseks. Nii saab Sünapsi teostus veelgi enam meeltmööda ja sisukam. Aitäh, et meid kuulad ja jagad saateid nendega, kellele teema võiks olla huvitav ja kasulik. Oma arvamust saadete kohta saad avaldada ka Tervisemuuseumi Facebooki lehel ja Spotifys.

Annan tagasi- ja edasisidet.

Arvamusfestival 2024: Sünapsi avalik salvestus